Energy Challenges Fryslân 2015-2016 weer van start

De Energy Challenges Fryslân staan weer voor de deur! In januari trappen we af met het nieuwe seizoen. In deze nieuwsbrief ontmoet je het team achter de Energy Challenges Fryslân, introduceren we onze nieuwe partner Energie Service Friesland en nodigen we je uit voor de kick-off!

Even Voorstellen: Team Energy Challenges Fryslân

De projectleider 

Hallo mijn naam is Hotze Hofstra. Fijn om weer een jaar Energy Challenges in Fryslân te starten! Het mooiste van dit project is dat we met zoveel scholen, bedrijven en andere organisaties samenwerken om het tot een succes te maken. Zonder deze ‘mienskip’ lukt het niet.

De assistent projectleider

Hoi! Mijn naam is Kelly Bezema, trainee bij de Provincie Fryslân. Een van de projecten waar ik aan werk zijn de Energy Challenges Fryslân, waarbij ik als project-assistent verantwoordelijk ben voor de Kick-Off, finale en alle toffe dingen tussentijds. Ik ben heel blij dat ik betrokken ben geraakt bij deze campagne waar op een unieke manier wordt samengewerkt met scholen, technische bedrijven, en jullie; de Energizers. Samen werken aan een groener milieu, investeren in jong talent, een duurzamere wereld en daarmee een prachtige toekomst; laten we er ook dit jaar er weer een fantastisch campagne-jaar van maken!

De technisch specialist

Mijn naam is Jan Arnoldus Boom. Als technisch specialist coördineer ik het team techniek in de Energy Challenges Fryslân. Wij maken de warmtescans van de deelnemende scholen die worden verwerkt in het maatwerkrapport. Interessant voor de leerlingen en docenten zijn de slimme meters, die goed laten zien wat er gebeurt als je de kachel een graag lager zet of de lampen uit doet! Het leuke van Energy Challenges is dat er niet alleen gekeken wordt naar het gebouw en geldbesparing, ook het educatieve programma met bewustwording voor de kinderen spreekt me enorm aan.

 

De onderwijsspecialist

Mijn naam is Gerben Bergstra, scholencoach voor Energy Challenges. Samen met de docenten bedenken we wat de Energizers allemaal kunnen gaan leren en beleven tijdens de Challenges en hoe we dit kunnen aanpakken. Ik geef uitleg over het project en daarnaast kunnen docenten kunnen met al hun vragen bij mij terecht. Dit is voor mij derde jaar en het zal ongetwijfeld weer een fantastisch jaar worden waarin veel energie wordt bespaard!

 

 

De communicatiespecialist

Hallo, mijn naam is Bart Hansma. Sinds drie jaar actief voor de Energy Challenges. Eerst als ‘reporter’ in de Groningse editie van 2012-2013. Hier ging ik de scholen bij langs om de campagnes in beeld te brengen. Daar zag ik waar jongeren op basis- en voortgezet onderwijs toe in staat zijn. Nu ben
ik sinds februari 2014 aangesloten bij de Energy Challenges Fryslân als communicatiespecialist. Samen met de reporters breng ik de teams in beeld en verspreiden we dit nieuws door de rest van Friesland.

 

Team Techniek

Mijn naam is Thom Steinfort, ik ben 19 jaar oud en ik volg de opleiding middenkader engineering Mechatronica op de ROC Friese poort te Leeuwarden. Ik doe voor Energy Challenges het techniek gedeelte van het project en ik werk mee aan de maatwerkadviezen voor de deelnemende scholen. Het is een interessant project. Dit omdat er enorm veel communicatie en regelwerk aan te past komt en ik hiernaast kan werken aan wat ik het leukste vind, de techniek.

Ik ben Jetse Verstraten en ik studeer bouwkunde aan de NHL. Vorig jaar heb ik met veel plezier bij de Energy Challenges Fryslân stage gelopen. Ik vond dit zo’n leuk project dat ik tegenwoordig naast mijn studie mij partime voor het techniek team van Energy Challenges inzet. Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen voor een beter milieu!

De Aftrap van het Campagneseizoen

De kick-off van het campagneseizoen is dit jaar wederom in Trinitas te Heerenveen. De teams van de deelnemende basisscholen openen hier feestelijk het campagneseizoen op vrijdag 21 januari. Het programma loopt van 09:30-11:30 uur. Zie hier hoe dat er vorig jaar aan toe ging. Wil je er bij zijn? Stuur dan een bericht naar fryslan@energychallenges.nl!

De teams van voortgezet onderwijsscholen pakken het dit jaar anders aan. Elk team gaat zelf een vliegende start van het campagneseizoen organiseren op de eigen school – vervolgens maken wij hier een mooie reportage van die je in deze nieuwsbrief weer terugziet. We zijn erg benieuwd wat ze gaan verzinnen!

Samenwerking Energie Service Friesland

De Energy Challenges gaat samenwerken met Energie Service Friesland om nog meer directe besparingen te behalen binnen deelnemende scholen. Energie Service Friesland is gespecialiseerd in waterzijdig inregelen en wil graag een steentje bijdragen aan het verduurzamen van scholen. Dit jaar gaan we een pilot opzetten met één deelnemende school. Wanneer blijkt dat dit goed werkt en veel besparing oplevert kan het volgend jaar op alle deelnemende scholen worden ingezet.

Aanmelden voor volgend jaar? Andere vragen over de Energy Challenges? Neem contact op met projectleider Hotze Hofstra via 06-46377544 of stuur een bericht naar fryslan@energychallenges.nl.

Op de hoogte blijven van de campagnes in Fryslân? Volg ons via InstagramFacebook,Twitter, en YouTube

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter